top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverlieke

Hoe zorg je voor een snellere internetverbinding bij jouw thuis?

Word jij helemaal gek van te langzame wifi? Kan jij thuis niet downloaden wat je wil of duurt het allemaal wel heel erg lang? Wellicht is het dan tijd om er wat aan te gaan doen. In dit artikel word jij geholpen met de opties die jij hebt om je internet te versnellen? Waar ligt die traagheid aan en wat kan je er aan doen zonder heel veel meer te gaan betalen. Sluit dus niet meteen een nieuw duur abonnement af, maar kijk goed wat de verschillende opties zijn en neem dan pas een beslissing.


Is het internet bij jou thuis niet snel genoeg?


Wanneer is nou jou internet te langzaam? Dit is natuurlijk volledig aan jou of het internet te langzaam is of niet. Toch zijn er een aantal standaard ideeën die je kunnen helpen bij het bepalen of het internet echt te langzaam is. Zo zouden internetpagina’s binnen enkele seconde zich moeten openen en moet jij gewoon je favoriete series kunnen bekijken zonder dat er steeds gebufferd moet worden. Als zelfs e-mails niet snel gestuurd meer worden, dan wordt het tijd om iets aan het probleem te gaan doen.


Verschillende oorzaken voor een trage internet verbinding


Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot te langzaam internet. Het is van belang om er achter komen welke oorzaken bij jou spelen voordat je veel geld gaat uitgeven aan een ander abonnement als dit helemaal niet nodig is. Zo kan het zijn dat er te veel gebruikers op een router zitten, waardoor het internet per apparaat heel erg langzaam wordt. Ook kan er een gebruiker van het internet zoveel data gebruiken, bijvoorbeeld door het downloaden van films of iets dergelijks, dat andere gebruikers zeer traag internet krijgen. Tot slot kan het zijn dat jij te weinig data krijgt in jouw abonnement.


Wat zijn ASDL, kabel en glasvezel? Verschillen ze in kwaliteit?


ADSL, kabel en glasvezel zijn allemaal soorten aansluitingen van internet. Hoewel ze allemaal verschillende voor- en nadelen hebben, die hier niet verder besproken worden, bepalen deze deels de snelheid van jouw internet. Over het algemeen is ADSL het langzaamst en glasvezel het snelst. Echter, dit is niet per definitie zo en dus moet je nog steeds kijken wat de snelheid aan MBs per seconde is. Je moet dus goed verschillende internet providers vergelijken voordat je jouw keuze maakt.


Wat houdt MBs per seconde in? Is dit belangrijk?


Het aantal Mbs per seconde houdt in hoeveel data jij per seconde kan downloaden met jouw internetaansluiting. Jouw gehele gebruik van internet bestaat uit het downloaden van data en daarom is de snelheid essentieel. Hoe meer data jij per seconde kan downloaden, hoe sneller jouw internet werkt. Je kunt dus jouw internet abonnement met anderen vergelijken om te bepalen of jij veel of weinig data kan downloaden per seconde.


Helpt het om een andere provider te nemen?


In sommige gevallen kan het helpen om van internetabonnement te wisselen. Door middel van het vergelijken kan jij de beste internet provider voor jou kiezen en het beste internet abonnement afsluiten. Het is dus van belang om niet alleen naar de data per seconde te kijken, maar ook naar de soort aansluiting die jij wil. Soms kan jij een beter abonnement bij dezelfde provider afsluiten, maar soms is het voordeliger om over te stappen. Elke provider heeft verschillende abonnementen met verschillende snelheden en prijzen. Het is zeker de moeite waard om hier goed onderzoek naar te doen.


Hoe kom ik bij het beste internet abonnement zonder te veel te betalen?


Voor het abonnement van internet en tv vergelijken is het handig om een website als internetentv.expert te gebruiken. Op deze website staan alle internet aanbieders en kan jij dus makkelijk alle internet abonnementen vergelijken. Door het abonnement te kiezen waarbij jij hoge internet snelheid hebt, maar bijvoorbeeld bij een goedkopere provider, hoef jij dus niet per se te veel te betalen. Het is wel goed om te bedenken dat jij wellicht wat meer moet betalen als jij heel veel sneller internet wil, maar misschien is dit het wel waard voor jou.



10 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page